CENTAR MANAS

MASAŽA RIJEKA

Centar Manas line image

VENTUZE- PRIRODNA TERAPIJA

VENTUZE- PRIRODNA TERAPIJA

Cupping terapija (ventuza ) je tradicionalna metoda izlječenja, prisutna u mnogim kulturama svijeta. Cupping je terapija vakumom i jedna od najstarijih metoda preuzeta iz tradicionalne kineske medicine gdje se koriste male staklene čaše – ventuze. U drevnoj kineskoj medicini smatra se da tijelo sadrži „meridijane“.

Meridijani su putevi u tijelu kroz koje protječe energija života pod nazivom “chi”. Primjenom ove terapije otvaraju se pore, šire krvne žile – prokrvljujemo tretirano područje, uklanja zastoj u cirkulaciji, uspostavlja narušeni chi (vitalna energija) i izbacuju toksini iz mišića. Ventuze daju vrlo dobre rezultate kod liječenja cijelog lokomotornog sustava: bolno ukočenih leđa, boli među lopaticama, boli u lumbalnom dijelu leđa, išijasa …

Cupping je u početku bio korišten kao pomoćna metoda u tradicionalnoj kineskoj kirurgiji. Kasnije je utvrđeno da je učinkovita u liječenju i drugih bolesti, a posebno se razvio u terapeutsku metodu.

Tokom terapije koriste se staklene čaše posebnog oblika, koje se kreiranjem vakuma stavljaju na kožu. Čaša se ostavlja na par minuta, tokom kojih pruža opuštajući i detoksikacijski učinak. Potvrđen je učinak ovakve primjene ventuza . Njihovo djelovanje prodire u tijelo i do 10 cm.

Cupping potiče oslobađanje toksina, stimulira periferni živčani sustav, akivira limfni sistem, oslobađa blokade u tijelu, čisti i aktivira krvne žile, arterije i kapilare, izglađuje strije i ožiljke, čisti kožu i poboljšava njezin izgled, te joj daje elastičnost.

Neke od primjena cupping terapije:

*fibromijalgija
*traume i sportske ozljede
*prehlada, kašalj
*bronhitis, upala pluća
*limfna drenaža
*detoksikacija organizma
*celulit, strije, ožiljci
*relaksacija.

Payment info

Nudimo mogućnost plaćanja kreditnim karticama, te mogućnost obročnog plaćanja.