CENTAR MANAS

MASAŽA RIJEKA

Centar Manas line image

Konopljino ulje

Zaboravljen biser kojega je patentirala priroda, obnovljiv resurs i prijatelj zdravlja, okoliša i svih nas koji živimo pod istim nebom – biljka čiju su vrijednost mudraci i drevne civilizacije znali uvažavati i upotrebljavati, biljka iz davnina – konoplja, pridobila je i našu pažnju.

Budući da je na globalnoj razini došlo do “bombardiranja” alergenima i GMO sastojcima, idealna je ideja i prilika da se vratimo prirodi i počnemo koristiti njezine prave resurse, koji nisu termički obrađeni te nadograđeni raznim “čarobnim” aditivima i pesticidima.

Upotrebom ulja od konoplje u svoje tijelo zapravo unosimo prirodu te nas ona ispunjava ponosnim, posebnim osjećajem zdravlja – radi se o prirodnom sastojku koji inteligentno putuje stanicama i štiti našu vitalnost, koju tijelo prepoznaje kao iskonsku organsku hranu.

Naše ulje od konoplje stiže iz potpuno prirodne proizvodnje (Slovenija), gdje je uzgoj industrijske konoplje legaliziran. Sjeme iz odabranih vrsta jestive konoplje posađeno je i obrano na ekološkoj farmi u Prekmurju, dakle – na istome mjestu, bez potrebe prevoženja i dorade.


Kako se dobiva:

Konopljino se ulje dobiva hladnim prešanjem sjemena konoplje, pri čemu temperatura kod prešanja ne prelazi 37 stupnjeva. Svježe konopljino ulje radi se svaka dva tjedna pomoću preše za hladno prešanje ulja i ne sadrži opojne supstance (THC).

Upotreba:

Odlična je alternativa životinjskim proteinima i ribljem ulju (s obzirom na zagađenost mora) te vrlo korisno alergičnima na mliječne produkte i soju.

Upute:

Uz ugodan i blag okus, samo 1-2 jušne žlice na dan ispunit će sve vaše dnevne potrebe za nezasićenim masnim kiselinama (napomena: Ne preporučuje se zagrijavanje ulja na visokim temperaturama, iznad 180 stupnjeva).


Ako ste pod posebnim terapijama ili lijekovima, koji zabranjuju konzumiranje omege-3, omege-6 ili GLA, ako ste alergični na neku supstancu ili ste na imunosupresivnoj terapiji, preporučuje se prije početka konzumiranja ovog ulja savjetovati se svojim liječnikom ili specijalistom.

Ulje konoplje sadrži preko 80% visoko nezasićenih esencijalnih masnih kiselinama (50-70% linolenske, 15-25% alfalinolenske i oko 3% gamalinolenske kiseline, rijetko nađene u prirodi) te oko 10% zasićenih masnih kiselina.

Zasićene masne kiseline nalazimo u crvenom mesu i mliječnim proizvodima a tijelo je sposobno samo proizvesti potrebne količine. Trans-masti nalazimo u pečenoj, prženoj hrani, obrađenoj na visokim temperaturama (pomfrit, grickalice, margarin…), a tijelo ih prepoznaje kao toksine. Zbog toga nam u modernoj prehrani manjkaju nezasićene masne kiseline (pogotovo omega-3, tj. esencijalne masne kiseline ili EMK).

EMK – neophodne su za funkciju i razvoj mozga i živčanog sustava te proizvodnju zdrave stanične membrane.

Konopljino ulje može pomoći u sprječavanju mnogih degenerativnih bolesti: artritis, oslabljen imunitet, bihevioralne, srčane probleme, visok kolesterol, dijabetes, rak, multiplu sklerozu, kožne probleme,PMS, neplodnost, čak i gubitak kose.


Cijena:

1. Konopljino ulje – hladno prešano ulje konoplje igra izuzetno važnu ulogu kao dodatak prehrani (linolne, linolenske kiseline, GLA) te je jedino jestivo ulje koje sadrži GLA. Žlica ujutro, žlica navečer, u salatu… Konopljino ulje sadrži čak osam esencijalnih aminokiselina, puno vitamina B kompleksa te vitamin E.

500 ml – 160,00 kn
250ml – 90,00 kn
100 ml – 40,00 kn

2. Konopljino ulje plus – hladno prešano ulje konoplje igra izuzetno važnu ulogu kao dodatak prehrani (linolne, linolenske kiseline, GLA) te je jedino jestivo ulje koje sadrži GLA. Žlica ujutro, žlica navečer, u salatu.. Konopljino ulje PLUS preša se iz cijele biljke i uza sve ostalo, bogato je kanabinoidima.

500 ml – 400,00 kn
250 ml – 220,00 kn

3. Konopljina mast – konopljina mast sadrži samo prirodne sastojke: ulje konoplje, pčelinji vosak, matičnu mlječ, propolis i pogodna je za svakodnevnu njegu suhe kože. Mast djeluje umirujuće i čuva kožu zdravom. Omekšava i zaglađuje suhu i grubu kožu te štiti od vanjskih utjecaja.

120 g – 190,00 kn
50 g – 90,00 kn
10 g – 20,00 kn

4. Konopljin čaj – konopljin čaj napravljen je od cvjetova i listova jestive konoplje. Pokazalo se da je prilično dobar antioksidans, a pripisuju mu još i mnoge druge blagotvorne učinke.

40 g – 40,00 kn

Payment info

Nudimo mogućnost plaćanja kreditnim karticama, te mogućnost obročnog plaćanja.