CENTAR MANAS

MASAŽA RIJEKA

Centar Manas line image

Kako gledamo na svjesnost?

Kako gledamo na svjesnost?

Foto: leblogdesrapportshumains.fr

U širem smislu, svijest bi postojala ne samo kod životinja i biljaka, već i na razini minerala – a čovjekova je svijest prisutna ne samo u njegovu mozgu, već u čitavom tijelu, budući da se u svakoj stanici tijela odvijaju inteligentni procesi. Procjenjuje se da se u svakoj stanici ljudskog tijela, tijekom svake sekunde, zbiva šest milijardi reakcija! Kad bi se ovi procesi odvijali nasumce, stanice uopće ne bi mogle opstati, jednostavno bi se raspale.

To upućuje na postojanje jedne inteligencije, koja prožima sve stanice, dakle – na postojanje svijesti. Drugim riječima, postojanje duhovnog tijela unutar fizičkog tijela – dualizam kakav je zastupao Rene Descartes u 17. stoljeću.

Danas, tri i pol stoljeća kasnije, zahvaljujući otkrićima kvantne fizike možemo kazati da ljudsko tijelo i nije tako kompaktno, kao što je izgledalo znanstvenicima prije nekoliko stotina godina. Isto je tako poznata i činjenica da 99.99 posto ljudskog tijela ispunjava prazan prostor, a kad bi se ono svo skupilo na gustoću atomske jezgre, ne bi bilo veće od glave pribadače.

Fizičko se tijelo, dakle, također sastoji od čestica, a one se ponekad ponašaju i kao valovi, dakle imaju dualnu prirodu. Radi se o snopovima vibrirajuće energije. Kod fizičkog tijela čestice vibriraju na nižim frekvencijama, a kod duhovnog na višim.

(preuzeto iz: Desiderio Valacco – Izmijenjena stanja svijesti)

Payment info

Nudimo mogućnost plaćanja kreditnim karticama, te mogućnost obročnog plaćanja.